تصاویر شگفت انگیز؛ آب در این نقطه ایران به سنگ تبدیل میشود | برای زیبایی پوستتان و درمان دردهای استخوانی به اینجا بروید!
به گزارش روبرونیوز، چشمه کانی گراوان یکی از زیباترین جاذبههای سردشت به حساب میآید که در دو کیلومتری شهرستان ربط و در نزدیکی روستایی بنام کانی گویز قرار دارد. کانی در زبانه کُردی به معنی چشمه و گراوان به معنی آب سنگین است.
آب چشمه به دلیل وجود املاح زیاد و شوری، قابل خوردن نیست و از آن بیشتر برای خواص درمانی استفاده میشود.
رسوب املاح موجود در چشمه با گذر زمان، سازه آهکی رنگارنگی در اطراف آن به وجود آورده که بر زیباییهای چشمه افزوده است. بهعلاوه فعل و انفعالات شیمیایی آب چشمه موجب شده است تا هر ساله ارتفاع این سازه افزایش یابد. در زمستانها سازه آهکی یخ میزند، در حالی که آب چشمه بهدلیل وجود نمک در آن همچنان جریان دارد.
ارتفاع سازه آهکی و رنگارنگ گراوان ۲۰ متر بوده که از دوردست قابل مشاهده است. این سازه آهکی مخروطی در طول زمان شکل آن تغییر یافته و املاح روی آن انباشته شدهاست.
برای بازدید از چشمه کانی گراوان کافی است، در مسیر جاده سردشت-مهاباد حرکت کنید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در این جاده برانید. پس از شهر راور، از جاده خاکی عبور کنید و از میان گندمزارها و جنگلهای بلوط رد شوید و بهسمت غرب بروید. پس از چند دقیقه رانندگی در این جاده به چشمه زیبای کانی گراوان میرسید.
از جاده اصلی تا محل چشمه گراوان در کنار رودخانه حدودا یک کیلومتر جاده خاکی وجود دارد که بهتر است آن را پیاده بروید. اگر وسیله شخصی ندارید، از مهاباد یا سردشت، تاکسیها و اتوبوسهایی شما را به شهر بربط میرسانند.
کانی گراوان از چشمههای غنی آب معدنی است که میزان املاح محلول در آب آن بالغ بر یک گرم در لیتر است. خواص درمانی این چشمه بسیار است و میتوان آن را در دستهبندی چشمههای آبمعدنی گازدار جا داد که در بسیاری از امور زیبایی و پوست کاربرد دارد. در واقع، شهرت اصلی چشمه کانی گراوان بهدلیل جوشیدن آبی با خواص مفید و مورداستفاده در درمانهای بیوفیزیولوژیکی است.
وجود املاح معدنی و طبیعی در آب چشمه کانی گراوان باعث گسترش گردشگری درمانی در منطقه شده است و همه ساله گردشگران بسیاری را برای درمان بیماریهای پوستی، دردهای استخوانی و همچنین بیماریهای، چون روماتیسم و دردهای عضلانی به شهرستان سردشت و روستای کانی گویز هدایت میکند.
این آب پس از جریان در سطح زمین از خود موادی به جا میگذارد که با گذشت زمان، تودهای مخروطی شکل جالب خلق میکند و تپهای رنگارنگ پدید میآورد. وجود این تپه در میان طبیعت سرسبز منطقه، منظرهای چشمنواز با طیف رنگی زیبایی ایجاد کرده است.
رودخانهای که از پای این سازه طبیعی میگذرد، رودخانه هرمزآباد است. این رود در فصل بهار پرآب میشود، محیط پیرامون خود را سیراب میکند و منظرهای دلنشین و سرسبز با دشتهایی پر از گل را به ارمغان میآورد. آبی که از این چشمه بیرون میآید بعد از طی مسیر خود به رودخانه زاب کوچک میریزد.
تصاویر و ویدئو: حسین ایرج یغمایی